Over Marta 

Geboren in Spanje en opgegroeid in Nederland, ben ik van jongs af aan gefascineerd geweest door het gedrag van mensen. Deze nieuwsgierigheid heeft mij geleid naar de studie Sociale psychologie en het werken met mensen.

Niet alleen het leren uit boeken, maar vooral ook het leren van ervaringen is voor mij heel waardevol. Telkens weer een laagje afpellen en jezelf beter leren kennen. Het heeft mij steeds dichter bij mijn eigen kern gebracht waardoor ik steeds meer op mijn eigen manier kan werken en leven.

Het ondernemerschap

Het ondernemerschap zie ik als één grote les in persoonlijke ontwikkeling. Wat wel en niet bij mij past, waar ik voor sta, waar ik blij van wordt en wat niet. Ondernemen is een heel persoonlijk pad, met ieder zijn eigen uitdagingen en lessen. De belangrijkste les is om heel dicht bij mijzelf te blijven. Klopt het voor mij? Krijg ik er energie van?

Zo kijk ik naar coaching

Mijn overtuiging is dat iedereen uniek is en compleet. Er is niets mis met je en je hoeft niet gefikst te worden. Het kan zijn dat je het zelf nog niet kunt zien of dat je er niet bij kunt door ervaringen of rommel in de vorm van gedachten, overtuigingen of emoties. Door je zelfkennis te vergroten en bewuste keuzes te maken vanuit je hoofd én je hart, kun je stapje voor stapje steeds meer gaan leven op een manier die écht bij je past. Soms kun je hierbij een steuntje in de rug gebruiken of een frisse blik. Daar kan een coach je bij helpen. Om vooral je eigen antwoorden en oplossingen te vinden.

Walk your talk

Groeien in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling doe ik door zelf te blijven leren maar ook door regelmatig intervisiebijeenkomsten of een coach te bezoeken. Mijn nieuwsgierigheid is leidend. Het kan gaan over trainings- en coachingsmethodieken, het ondernemerschap maar ook over intuïtieve, spirituele of creatieve thema’s. In de loop der jaren heb ik een grote koffer gevuld met een kleurrijk arsenaal aan methodieken tools waar ik uit kan putten. Vooral thema´s uit de Mindfulness, Positieve psychologie, Persoonlijk leiderschap en intuïtieve ontwikkeling fascineren mij. Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond, hier kun je mijn zakelijke profiel op linkedin bekijken. 

Mijn aanpak

Die is altijd anders en aangepast op de klant en de vraag. Door mijn grote rugzak met veel ervaring en tools in allerlei geuren en kleuren is er altijd wel iets wat bij jou past. In elk geval stel ik heel veel vragen zodat je zelf aan het denken gaat want niets is zo krachtig dan een antwoord of oplossing die je zelf gevonden hebt. Verwacht van mij geen standaard tips, trucs of gouden stappenplannen.

Dit zeggen klanten over mij:

“Marta weet in haar aanpak als coach een unieke combinatie te maken tussen analyse en intuïtie. Ze weet precies op de goede momenten de juiste vragen te stellen en voelt scherp aan wat de ander nodig heeft. Door haar eigen ervaringen weet ze ook waar ze het over heeft als ze aan het coachen is.”

~D~

“Marta verenigt veel verschillende kwaliteiten in zich: ze is rustig en enthousiast, creatief en gedegen, vriendelijk en vasthoudend, integer en inspirerend. Het was fijn om door haar gecoacht te worden.”

~A~

“Marta heeft een open en geïnteresseerde houding, draagt een plezierige energie die een mooie balans heeft van ontspanning en urgentie. Ze dichtbij zichzelf en stimuleert mensen om ‘outside the box’  te denken.

Het fijnste vond ik dat er ruimte was om aandacht te geven aan de issues die op dat moment bij mij speelden. Dat is niet het gevoel kreeg dat we een vast programma afdraaide, maar dat er aandacht voor mij was.

~A~

Wil je weten wat mijn begeleiding voor je kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend kennismakingsgesprek.

Opladen

Hardlopen doe ik om op te laden, voor de rust en de uitdaging.

Ontdekken

Dit doe ik graag door te reizen, nieuwe gerechten te proberen en te leren.

Hoofd legen

en afstemmen op mijn intuïtie doe ik door yoga, schrijven en mediteren

Fotograferen

Om te genieten van al het moois om ons heen.

Creatief

De ideeënstroom staat nooit stil maar tekenen en schilderen zijn favoriet.

Katten

die zijn onmisbaar in mijn leven... (net als hele pure chocolade)