Wanneer de storm om ons raast

Afgelopen weekend was ik jarig. Het was een verjaardag die ik niet snel zal vergeten. Een dag zonder visite maar met warme virtuele felicitaties. Het was ook de dag dat mijn overgelopen agenda compleet leeg werd geveegd, dat ik komende drie weken thuisjuf mag zijn voor mijn kinderen en ik mijn droom voor de marathon in de ijskast moest leggen. En het blijkt geen storm in een glas water te zijn. 

Een innerlijke storm

Voor veel mensen staat alles op z’n kop. Het is een tijd van verwarring, onzekerheid en emoties die alle kanten op gaan. Van angst en onveiligheid naar vertrouwen, van verdriet naar geluk, van verbazing naar boosheid, van teleurstelling naar gelatenheid. Zeker als je hooggevoelig bent kan dit heel overweldigend zijn. Is dit van mij of neem ik het over van iedereen (het nieuws) om mij heen?

Een les in balans houden.

Balans houden tussen geïnformeerd zijn, doen wat gevraagd wordt maar de rest uit je systeem te laten om er niet door overspoeld te raken. Om te leren hoe je kunt afstemmen op jezelf, oude emoties verwerken en je niet mee te laten sleuren door de emoties van anderen die niet van jou zijn.

Na dagen van sponsgedrag en alles willen volgen aan nieuws en informatie, zet ik mijzelf op een informatierantsoen. Essentiële informatie neem ik één keer per dag tot mij. De rest (vooral de paniek- en angstverhalen) negeer ik zoveel mogelijk. Het valt mij op dat er ook zoveel voorbeelden van creativiteit, veerkracht en behulpzaamheid te zien zijn. Het is maar waar je op focust. Ik voel duidelijk het verschil in wat het met mij doet.

In het oog van de storm is het stil

Vandaag schijnt de zon en laat ik mij van binnen en buiten opwarmen. De narcissen bloeien al en de vogels zijn druk in de weer. Thuis hebben we ideeën geïnventariseerd om deze periode samen prettig door te komen zodat iedereen kan werken en leren. School is flexibel en heeft alle lessen en begeleiding online verplaatst. We passen ons snel aan.

Wat mij het meest verbaast is dat ik na weken van weinig inspiratie mijn creativiteit weer is aangewakkerd. Er vloeit een blog uit mijn vingers, een vaag idee wilt nu graag eerder uitgevoerd worden dan verwacht. Mijn vuurtje brandt weer én ik ben nieuwsgierig naar wat komen gaat.

Veranderingen

Deze storm brengt een hoop verandering en is voorlopig niet voorbij. Het beïnvloedt ons individueel én als collectief. Onverwacht zijn we als maatschappij gedwongen om langzamer te gaan, om terug naar de basis te gaan, thuis te blijven, gezondheid bovenaan te zetten, creatief te zijn en elkaar te helpen. Onze controle is weg, de toekomst valt niet te plannen. Veranderingen zullen er altijd zijn. Hier kun je beter mee leren omgaan. Go with the flow

Zit jij nog vol in de storm en voel je angst en onzekerheid? Blijf ademen, filter de overvloed aan informatie en kijk naar de positieve dingen om je heen. Wees je bewust van jij binnen laat, deelt en doorgeeft, welke energie heeft dit? Zorg goed voor jezelf en probeer van stress naar ontspanning te gaan zodat in het oog van de storm kun staan. Op deze plek is er kalmte en kom je eerder tot ideeën wat je kun je doen wat nodig is voor jezelf en de mensen om je heen.

Want deze tijd biedt ook nieuwe mogelijkheden. Welke kansen liggen er nu voor je? Wat zijn activiteiten, ideeën, projecten, stappen die je kunt zetten nu je thuis werkt. Om anderen te helpen en om dienstbaar te zijn? Om positiviteit en steun te delen? Wat kun je nu doen om voor jezelf en je bedrijf te zorgen? Om te innoveren en zo jouw bedrijf en manier van werken beter bestand te laten zijn tegen stormen in de toekomst?

Als je wat hulp kunt gebruiken, stuur mij een berichtje dan kunnen we een skypeafspraak plannen om te sparren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial