Vergeet het belangrijkste niet!

Deze laatste weken van het jaar kunnen aardig hectisch zijn en volgepland. Feestdagen zoals sinterklaas en kerst waar van alles voor moet gebeuren. Daarnaast nog werkzaamheden die afgerond moeten worden voor het nieuwe jaar. Het is gemakkelijk om het belangrijkste te vergeten.

Verplichtingen

Het is een periode van het jaar dat het gemakkelijk is om de aandacht veel naar buiten te richten en anderen voor te laten gaan in tijd en aandacht. Denk aan surprises maken, cadeautjes geven, lekker koken het huis gezellig maken etc. Voor veel mensen is het een soort eindsprint met heel veel verplichtingen. Heel veel ‘moetens’ vanuit onuitgesproken verwachtingen, tradities en gewoontes waarbij we de lat best hoog leggen en ons veel extra werk op de hals halen.

Dit staat eigenlijk heel ver van de natuur af. Wanneer je het natuurlijk ritme bekijkt is dit een tijd van rustig aan doen, naar binnen keren en bezinning.

Reminder

Daarom deze kleine reminder. Het is mooi dat je aandacht geeft aan anderen alleen vergeet jezelf hierbij niet! Maak ook tijd en ruimte om aandacht te geven aan jezelf. Hoe je dit doet is soms even zoeken maar laat niet automatisch anderen voor gaan. Jij verdient ook aandacht, rust en ruimte. Jouw energie, emoties, wensen, plezier, tijd, gezondheid en noem verder maar op zijn essentieel. Wanneer jij lekker in je vel zit, plezier hebt, ontspannen bent kun je veel meer aan én veel meer betekenen voor anderen om je heen.

Vind je dit moeilijk omdat je te veel op je bordje hebt (genomen) komende tijd? Bekijk je verwachtingen en tradities rond deze dagen kritisch en kijk of je de lat wat lager kan leggen? Wil je dit echt op deze manier, wordt je hier blij van of kan het ook anders? Een kerstdiner van 2 gangen kan ook heel gezellig zijn.

Wil je meer inspiratie om ontspannen te werken en te leven? Met ‘Het doosje zonneschijn’ kun je jezelf dagelijks helpen herinneren. Ook leuk om cadeau te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial