Street Wisdom Walk

Wandel mee en haal de antwoorden van de straat

Leer tijdens deze unieke ervaring hoe je in de stad antwoorden kunt vinden op werk of persoonlijke vragen die je bezig houden.

Er is een overvloed aan inspiratie om ons heen! Street Wisdom is een (gratis) krachtige ervaring van 3 uur waarbij de straten onze onzichtbare universiteit zijn. Deze inspirerende methode wordt wereldwijd ingezet door bedrijven, coaches en groepen mensen waarbij de resultaten verrassend krachtig zijn. 

Wat is het?

De kern van Street Wisdom is het idee dat elk moment uniek is en elke straat een bron van inspiratie is. Geen straat is saai of normaal, er bestaat alleen saai denken. Weinig van ons maken tijd om écht te kijken naar de tekenen, boodschappen en signalen om ons heen, terwijl dit ons hele nieuwe dingen kan leren. 

Hoe werkt het?

Street Wisdom bestaat uit drie delen. Tijdens het eerste deel helpt de begeleider je met een aantal opdrachten om je zintuigen ‘aan’ te zetten zodat je veel aandachtiger je omgeving kunt waarnemen dan dat je gewoonlijk zou doen. Tijdens het tweede deel ga je zelf op pad met een vraag in je achterhoofd en sta je open voor elk mogelijk antwoord. In het laatste deel komt de hele groep bij elkaar om te delen wat er allemaal is gebeurd en welke verborgen boodschappen, bijzondere ontmoetingen en onverwachte ontdekkingen er zijn gedaan. Door dit te delen en de ervaringen van anderen te horen, kun je ook weer met andere ogen kijken naar jouw vraag en antwoorden.

Tijdens de drie uur wandelen en het rondzwerven hebben veel deelnemers vragen en problemen opgelost die ze al tijden bezig hielden, hebben mensen zakelijke ideeën opgedaan, zijn ze van werk veranderd, hebben ze nieuwe richtingen ontdekt en geleerd hoe anders om te gaan met het leven of de liefde. 

Street Wisdom is bedacht door David Pearl in 2013 en ontwikkeld door mede auteur Chris Baréz-Brown, en is snel uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Hun missie is om elke straat in elke stad een gratis bron van inspiratie te maken voor iedereen, elke dag weer.

Voor wie is het?

Voor iedereen die stoeit met dagelijkse dingen zoals uitdagingen op het werk, bedenken wat een volgende stap is of zoekt naar een creatieve doorbraak. De ervaring is dat het heel makkelijk gekopieerd kan worden op persoonlijke basis of gebruikt kan worden om teams en collega’s te inspireren.

Wat breng je mee?

Een open ‘mind’, goede wandelschoenen en juiste kleding voor het weer. Een vraag waar je antwoord op wilt, niet te groot (Wat is het doel van het leven?) maar ook niet te klein (Wat zal ik lunchen). Een vraag die hier ergens tussenin ligt of een onderwerp die je bezig houdt en waar je frisse antwoorden op wilt.

Waar en wanneer?

Momenteel staat er geen wandeling gepland. Heb je interesse? Laat het mij weten en ik hou je op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is. De wandelingen kunnen in Rotterdam, Delft of Den Haag gehouden worden. Voor andere (ook internationale) steden kun je kijken op de website van streetwisdom.

Bekijk de video hieronder voor een impressie.