Twee simpele manieren om je energie beter in balans te houden

Twee simpele manieren om je energie in balans te houdenJe zit lekker in je vel en dan ‘out-of-the-blue’ slaat je stemming om. Omdat je iemand gesproken hebt, of op een netwerk geweest bent, of je leest of ziet iets online of iemand in je gezin is sjacherijnig thuis gekomen. Opeens is jouw energie weg en voel jij je moe, sjacherijnig, boos, kortaf of verdrietig. Zeker wanneer je gevoelig bent voor stemmingen van anderen kun je hier veel last van hebben. Hoe kun je hiermee omgaan? Deze simpele vraag kan je hierbij helpen.

Uitdaging

Een van de eerste dingen die ik moest leren als trainer voor groepen was om mijn eigen energie goed in balans te houden. Wanneer je veel met mensen werkt is dit een behoorlijke uitdaging. Zeker in groepen kun je van alles mee terug nemen wat niet van jou is maar als het ware aan je blijft ‘plakken’. Je kunt het ene moment heel sterk in je energie zitten en het andere moment overvallen worden door gevoel van zwaarte en moeheid.

Hooggevoelig of HSP

In de loop der jaren heb ik vele manieren geleerd om hier mee om te gaan. Ik heb cursussen energiebeheer gevolgd en ontdekte dat ik wel eens Hooggevoelig of HSP zou kunnen zijn. Zelf hou ik niet van labels en voel mij ook niet thuis bij deze terminologie maar ik herkende er wel veel van. Er ging een (soms hele vage) wereld voor mij open. Ik leerde over het neerzetten van mijn eigen energie, het gronden, het activeren van mijn ‘Ki’ of innerlijke kracht. Maar ook hoe ik mijn eigen energiesysteem kan beschermen en schoonmaken. Inmiddels heb ik een rugzak vol met oefeningen en manieren die mij helpen om mijn energie in balans te houden en mijn gevoeligheid als kwaliteiten in te kunnen blijven zetten. Twee simpele manieren wil ik graag met je delen.

Een simpele vraag

Onlangs kwam ik deze simpele en krachtige tool tegen die weinig tijd en ruimte vraagt zodat je dit op elk moment kunt toepassen. Wanneer je merkt dat je ‘out of the blue’ overvalt wordt door een emotie of je energie veranderd, stel jezelf dan deze vraag (dat kan gewoon in je hoofd): ‘Is dit van mij?’

Je hoeft zelf geen antwoord te geven, het antwoord krijg je van je lichaam. Observeer goed wat je voelt in je lijf. Voelt het lichter na deze vraag? Dan is het niet van jou… Stuur het dan terug naar de ‘gever’ door (kan ook in gedachten) te zeggen: ‘retour afzender’.

Je hoeft dit niet rationeel te verklaren of te begrijpen. Al snap ik dat de verleiding groot is, ik wilde ook altijd alles eerst begrijpen. Probeer het gewoon een paar keer uit en voel zelf of het je helpt of niet.

Magneetsieraden

Het lastige bij dit soort oefeningen en technieken is vaak dat je er wel aan moet denken om het (op tijd) te gebruiken. En soms komt het ook helemaal niet uit. Hoe makkelijker hoe beter dus 🙂 Daarom maak ik sinds kort gebruik van magneetsieraden. Deze zijn niet alleen erg mooi maar ze kunnen je ook ondersteunen met je energiebalans. Hoe makkelijk is dat!  Het fijne is dat je de sieraden ’s ochtends om doet en er geen omkijken meer naar hebt. Na twee maanden merk ik zeker in situaties met veel mensen, dat ik veel beter bij mijzelf kan blijven, dat ik minder moe ben en dat ik emoties en stemmingen van anderen veel makkelijker van mij af kan laten glijden in plaats dat ik ze overneem. En ik vind het persoonlijk een prettig idee dat het mij beschermd tegen de straling van alle apparaten waar we dagelijks aan bloot staan.

Hou je ook van mooie sieraden en spreekt de positieve werking van magneten je aan? Via deze link kun je er meer over lezen en hier kun je een kijkje nemen in de webshop. Er zijn sieraden in allerlei ontwerpen en voor het hele gezin. Wil je eerst overleggen of het iets voor je is? Neem dan contact met mij op. Vind je het niets, dan kun je het kosteloos binnen 14 dagen retour sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial