Mijn toverstafje tegen spanning en stress

Mijn toverstafje tegen spanning en stress

Wanneer ik aan onze komende vakantie denk krijg ik spontaan stress en stijgt de spanning in mijn lijf. We gaan voor het eerst een heel eind rijden met twee kleine kinderen naar een voor ons onbekend land. Het is wel is waar gezonde spanning, maar toch. Spanning is spanning. En zo zijn er veel dingen in ons dagelijks leven die ons stress en spanning geven. Gelukkig heb ik een manier om de stress snel te verminderen. 

De moeiteloze trend

Er lijkt een trend gaande van moeiteloos te moeten leven en werken. De plaatjes op sociale media van heerlijk ontspannende, moeiteloos werkende, altijd positieve mensen maken dat je jezelf nog meer stress aanpraat. We projecteren van alles op onszelf over hoe wij ‘moeten’ leven, werken, ondernemen of opvoeden. Als je niet uitkijkt bekruipt je het gevoel dat je iets fout doet omdat het bij jou niet zo gaat. Resultaat: nog meer stress…. Alleen, stress en spanning zullen er altijd zijn. Er zijn nou eenmaal situaties die niet leuk zijn. Nieuwe dingen of veranderingen geven altijd wel wat spanning. Belangrijk is hoe je ermee omgaat

Meer ontspanning toelaten

Hoe zou het zijn om meer ontspanning toe te laten in je leven? En niet alleen wanneer het goed gaat maar ook wanneer het niet goed gaat. Wanneer dingen niet gaan zoals jij wilt of hoe jij had gepland. Hoe kun je dan je weerstand loslaten en je overgeven aan wat er wel is. Hoe kun je vanuit vertrouwen, ontspanning en positiviteit blijven doorgaan op jouw unieke pad.Hoe zou het zijn om je rustig, ontspannen en vol vertrouwen te voelen in je leven. In de drukte van werk en leven waar je altijd tijd tekort komt.

Wanneer je vanuit rust en ontspanning kunt handelen, kun je veel meer bereiken. Je maakt dan andere keuzes, je kunt efficiënter werken en je kunt beter prioriteiten stellen. Je voelt je sterker, zelfverzekerder, je ervaart meer rust en energie en mensen reageren anders op je.

Er zijn vele manieren om spanning los te laten en het elastiekje weer terug te laten veren. Zo kun je aan yoga doen, mediteren, wandelen of je manier van denken aan pakken. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Er kunnen ook situaties zijn die je zo bezig houden, dat het je niet lukt om te ontspannen tijdens een wandeling. Je blijft maar malen en piekeren. Op zo’n moment zou het fijn zijn als je een soort toverstafje hebt wat je kan helpen om de stress weg te toveren.

Mijn toverstafje

Eén van de ‘tools’ die ik zelf graag gebruik is de EFT methode. Dit is een hele simpele, alles-in-één, krachtige methode (daar hou ik van) die je makkelijk zelf kan toepassen wanneer het nodig is. Simpel gezegd tikt op een aantal vaste punten op je lichaam waarmee je de energie weer laat stromen. Het fijne is dat je het volledig op maat kunt maken, je geen fouten kunt maken en je gelijk resultaat voelt.

Door te werken met EFT erken je wat er is en hoe je je voelt. Dit creëer ruimte, het helpt spanning te verminderen of helemaal los te laten. Het heeft zowel invloed op je lichaam als op je gedachten en emoties. Het kalmeert je lichamelijke stressreactie maar ook je hoofd en je emoties.

Zelf gebruik ik het graag als EHBO, eerste hulp bij ongemakken. Bij situaties dat ik voel dat er spanning of stress in mijn lijf zit door iets wat moet gebeuren of een toekomstige situatie die ik spannend vind. Ik neem dan even tijd voor mijzelf en doe deze oefening. Het voelt als een soort toverstafje die de spanning weg doet ebben. Probeer het zelf maar eens en vraag hier de gratis audio oefening aan ‘Tik weg die stress’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial