Hoe zit het met jouw verjaardagsgevoel?

Hoe zit het met jouw verjaardagsgevoel?

sun

Afgelopen maand was ik jarig, op 15 maart om precies te zijn.

Normaal geef ik daar niet om alleen deze keer had ik een vreemde gewaarwording. De weken voor mijn verjaardag was ik slecht gehumeurd, mede door de kou en een tekort aan zon.  Het vreemde was dat vanaf mijn verjaardag ik mij opeens weer heerlijk in mijn element voelde. Het lag niet aan de zon, die was er nog steeds niet. Het sneeuwde zelfs op mijn verjaardag. Waar kwam het dan wel door?

Misschien door de planeten? Op diverse blogs las ik dat de stand van de planeten tot de helft van maart een flinke invloed zou hebben op ons humeur en functioneren. Alles zou stroperiger gaan,  zoals de communicatie, dingen die kwijt raken e.d. De grote boosdoener was Mercurius die retrograde liep. Nu zou dat toeval kunnen zijn,  maar  de laatste dag van deze baan van Mercurius was op mijn verjaardag.

Wat ook van invloed is op mijn stemming is alle negativiteit om ons heen. Het c-woord kan ik niet meer horen of lezen. We praten ons met elkaar nog dieper de put in.  En laten we over het weer maar niet beginnen. Ik heb de krant maar opgezegd, en ga nu selectief met andere media om. Zoveel negatieve berichten, eigenlijk zonde van mijn energie omdat ik daar toch geen invloed op heb.

Maar nu weer terug naar mijn verjaardag. Zoals ik al zei geef ik daar niet echt om. Als mensen mijn leeftijd vragen moet ik terugrekenen naar mijn geboortejaar. Ik ben er dan ook totaal niet mee bezig.  Dit jaar echter voelde ik mij blij en vrolijk op die dag. Ik had een mooie jurk aangetrokken, lekkere gebakjes gekocht en had inspirerende zakelijke ontmoetingen.

Thuisgekomen van het werk kwam ik in een warm bad van liefde en aandacht. Twee opperblije jongetjes die op mij hadden staan wachten met cadeautjes in hun hand en niet konden wachten om ze uit te pakken.  Het huis was spik en span en een vrolijke bos bloemen op tafel straalde mij tegemoet. Alsof de zon scheen.

Die blijheid, het gevoel dat het lente is, de warmte in je hart vanwege de mensen die aan je denken. Hoe zou het zijn om dat elke dag dit verjaardagsgevoel te hebben? Om dit gevoel zelf op te roepen door de zon van binnenuit te laten schijnen. Zodat negativiteit geen of weinig invloed meer op je heeft. Het mooie om je heen zien en jezelf trakteren op een mooie dag en ervan genieten. Zou het vervelen? Is het zo bijzonder omdat het maar eens in het jaar is?

Laten we de proef op de som nemen. Ik nodig je uit om één week lang elke dag te doen alsof je jarig bent. Trek je mooiste kleding aan, geef iedereen jouw warmste glimlach en straal alsof je de ster van de dag bent! Ik ben benieuwd wat het je oplevert en of het je gaat vervelen. Misschien kunnen we zo met elkaar iets meer positiviteit in de wereld brengen. En mooie weer, dat is er al. Het is maar hoe je er naar kijkt. Ik lees je reactie graag op mijn blog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial