De antwoorden en inspiratie liggen op straat.

Street wisdom walk Rotterdam

We weten het al lang: wandelen heeft heel veel voordelen. Het is gezond, je krijgt er inspiratie van, je hoofd wordt weer helder en noem maar op. Maar laten we eerlijk zijn, als je het druk heb staat dit meestal niet bovenaan je prioriteitenlijst. In de drukte van het leven tussen werk, gezin en al het plannen en regelen door blijven we maar doorgaan. Het wandelen schiet erbij in tenzij je een hond hebt om uit te laten. Alleen dan veranderd het vaker in ‘moeten’ en doe je het even snel tussendoor met de telefoon aan je oor of je hoofd bij het werk.

Street wisdom walk

Als het even kan ga ik met mijn coachees of tijdens netwerkgesprekken naar buiten. Het brengt nieuwe inzichten, mooie gesprekken en nieuwe inspiratie en focus. Altijd hoor ik terug hoe fijn mensen dat vinden en tevens hoe weinig tijd ze er zelf voor maken. Maar je hoeft niet persé de natuur in. Onlangs kwam ik een nieuw concept tegen waar ik gelijk enthousiast over was: de street wisdom walk.

Een Street wisdom walk is kosteloos en een heel simpel maar krachtig concept. Met aangescherpte zintuigen en een vraag die je bezig houdt rondstruinen door de stad, je laten leiden door je intuïtie en de antwoorden en inspiratie naar je toe laten komen. Simpeler kan het niet. Even tijd voor jezelf, om inspiratie op te doen, om niets te moeten maar jezelf even op vakantie te wanen. Juist in deze drukke maatschappij kan het ook juist heel waardevol zijn om in de drukke stad je rust en inspiratie te leren vinden.

Niets moeten

Wanneer was de laatste keer dat je doelloos en met frisse blik door een stad aan het struinen bent geweest? Of de laatste keer dat jij jezelf tijd gunde om de vragen die je bezig houden te onderzoeken? Met een open en nieuwsgierige blik, zonder een antwoord te ‘moeten’ krijgen?

In deze tijd van snelheid, schermen en technologie kan het een verademing zijn om te ‘ontpluggen’ en te gaan dwalen. Je doelgerichtheid, het ‘moeten’ en ‘productief zijn’ even los te laten en je te laten leiden door wat je tegenkomt. Om tijd voor jezelf te maken, te genieten, de stad te verkennen, nieuwe mensen te ontmoeten en je te verwonderen door wat er op je pad komt. De antwoorden en inspiratie liggen gewoon op straat, je hoeft ze alleen maar waar te nemen. 

En misschien vind je geen antwoorden maar nieuwe vragen. Elke ervaring en inzicht is uniek.

Loop je mee? Op 7 maart is de volgende Street Wisdom walk in Rotterdam. Kun je niet op deze dag, abonneer je op mijn Inspiratiemail dan houd ik je op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial